image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Thursday, November 10, 2011Woo....... Sekali lagi maafkanlah...Ku tak bisa.... Tinggalkan dirinya......
Okay..sekian sahaja untuk kali ini....
Tetbe je intr0 nyanyi2 bagai..penyakit apa datang agaknya.
Al maklumlah dah lama x kar0ke...Ada sesiapa nak ajak saya pergi kar0ke???<Sila bagitahu cecpt ye :)>

Bukannya apa.. Saya tak mahu terluka buat kesekian kalinya. 
Luka yang lama masih belum terubat sepenuhnya s0 x nak la menambahkan luka di hati ini lagi.

Saya masih tidak boleh untuk menerima yang baru. Saya lebih senang berkawan dengan semua.
Dengan berkawan saya rasa lebih gembira. Jika persahabatan itu telah bertukar status menyebabkan saya perlu menjaga batas2 untuk berkawan. Saya mesti fikir akan hati pasangan. Arghh,,,, sungguh menyesakkan hidup. Saya lebih suka dengan kehidupan yang sebegini. SINGLE!  mudah untuk melakukan apa sahaja tanpa memikirkan perasaan orang lain. I'M FREE!!!
Tetapi...adakalanya saya pernah juga berasa cemburu apabila melihat rakan2 berguaru senda dengan pasangan mereka. Apabila hendak kemana2 ada sahaja peneman. Seronok melihat mereka gembira. Kadang-kadang ada sahaja tingkahlaku mereka yang membuat saya ketawa keriangan. Ada yang mengada2 seperti kanak-kanak, ada juga yang garang seperti mak tiri..hehehehe...macam-macam la kan yang terjadi apabila bercinta ini. Sweet je diorang. Saya doakan kawan-kawan saya hidup bahagia bersama pasangan masing-masing.

Inilah yang dikatakan lumrah hidup.Ada pasang surutnya. Tak semestinya hidup itu bahagia sampai mati mesti ada diselitkan dengan dugaan. Ini hanyalah ujian dari yang maha esa. Dia hendak menguji hambaNya, adakah mampu untuk menangani dugaan yang diberi. Bagaimana cara mereka menyelesaikannya, adakah melalui jalan yang baik atau sebaliknya. Jadi,, sebelum melakukan sesuatu berfikirlah. Jangan bertindak melulu, setiap yang berlaku pasti ada penyelesaiannya.


Kebahagiaan di dunia hanyalah sementara yang kekal abadi adalah di akhirat. Gunalah segala nikmat yang diberi dengan sebaiknya. Sayangilah antara satu sama lain n jangan seseekali bermusuhan sesama manusia.
Okailah dah penat menaip n buat kerja lain pula. Bye2 u allz... Go0d nite!! 

Selamat membaca..... :)
5:15 AM