image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Monday, March 28, 2011



sErabut...sErabut....SeraBut..
sEjak 2 mEnjak ni aku asyk serabut2 jE.
Mcm2 kerja nk knE buat.
Dh nk final la katakan,kompom la bz kn3..
You allz pun mesti bz jgkkn3.
Ni lah student.
Dh nk kne hantar kerja baru nk buat.
Last minute kerja mcm hampeh la kan.
Xsiap rase nk ngamuk je.

This week je aku knE buat byk projEk.
Semalam dh lepas satu Projek iaitu MATHEMATICs.
then ptg ni ada lab evaluate C++,coding wei.
Xnk lak demam2 aku buat.
tapi syukur alhamdulillah mlm tD dh dpt run lab3 and lab4.
Rasa berbangga kerana dpt run tok esemen kali ni.
Because b4 this 2 esemen aku run tapi yg first xdpt run
then yg kedua run terbalik2, lecture pun pening.
Yang ni lab3 and lab4 dpt RUN...Horray..
Semalam kegumbiraan membuak2 dlm dirikU..huhuhuhu..
Hope semuanyE okay la ptg ni.
Tp aku x stdy hbs lg coding2 2.
Kalau lecture tnya yg susah2 aku jeling2 org sebelah je la.kui3.
<dont be like that ok!, STuDY!!>



Esok, Rabu bersamaan 30/3/11
aku da present VidEo untuk MULTIMEDIA.
VidEoKu yg bertaj0k: SAMPAH OH SAMPAH!
kelakar la video 2. 
Aku nk upload tp video xda kat aku.
nanti aku upload k, 2 pun kalau aku rajin la..hahahaha
Dh la aku jd pelakon utama iaitu org yg x geti 
jge kebersihan but the reality ak ni pembersih ok. :)
Aku harap semua org ak terhibur esok dengan persembahan videoku.
Tanx to my yayunk: 
JACK, DATIN MIERA, PIQACUN n org paling penting
MAK SHELA. 




KHAMIS, 31/3/11
Hari yg paling bercelaru bagi aku.
NK tau KENAPAKAH???
sebabnyE....
Ha, hari kamis nanti pagi2 lagi aku 
dh kne test STATISTIK, omg..
stdy x lagi.
Bila nk start stdy erk.
Malas jE aku skunk ni sbb pikr projek xsiap.
Padahal Test 2 pun markah jugak.
X pe2, sok aku start stdy.
<yoyo0 je>
Then pd petang hary jam 4.00 - 6.00
aku da presentation untuk DATABASE
final projek.
Wuargh, sgt la cuak coz present dlm dwn kuliah n semua kelas ada.
Malu la nk present ramai2, gabra.
Hahahaha.
Tapi aku harap aku steady je sok.
Ni kne stdy sebelum present sbb nanti lecture nk soal.
MATI deh.. kalau x dapat jawab malu den.
ayoyoi..malu2..

apabila tbE jam 6.00ptg ri kamis.
Maka, selesai lah sudah segala esemen, projek, test 
n segala bagai untuk sem 2 bagi sesi 2010/2011.



Then must focus untuk FINAL EXAM..
My target this sem: DEKAN!
Doakan saya yE kawan2.
H0pe u all pun dapat dekan jugak.
bersama2 lah kita stdy untuk mendapat DEKAN.
kompom ibubapa bangga dengan kejayaan anda.
Sekian dari saya..
WASALAM.


9:41 PM

Saturday, March 26, 2011

hai u allz...
mula la kau nk menaip2 pagi2 buta ni.
Nilah padah x boleh nk tido.
Mata dh mengantuk tapi x boleh2 nk lelap.
Sedih betul la. 
Dh alang2 x boleh tido dengan keadaan wifi yg agak baik ni
mula la aku nk buat entry baru tok blog aku ni ha.

tak tahu nk tulis entry apa pagi2 buta ni
s0o, aku letak lah entry pasal Darah not dara ok!
DARAH! darah aku Darah O,
so disini aku nk kongsi ngn korg tntg personaliti org darah O.

"Bersifatkan sebagai individu yg setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap
keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Sering bersifat ingin menjadi ketua
walau dalam apa jua perkara yg ingin dilakukan khususnya yang melibatkan
kerja-kerja berkumpulan. Sekiranya inginkan sesuatu kamu akan berusaha
untuk mencapai matlamat  tersebut walau dalam apa cara sekalipun.
Ada kalanye kamu dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat.
Selain itu kamu juga terlalu serius  dalam persaingan
sehinggakan ia mampu meberi tekanan kepada diri kamu sendiri.
Oleh yang demikian kamuharus lebih bijak mengawal emosi diri mu 
agar tidak dikuasai dengan tekanan."

Ha itulah personaliti diriKu based on jenis darah.
Seriusly, dkt sama dengan diriku.OMG.
Kne kawal emosi la npaknye aku lepas ni.
So, must be c0ol alwayz yeah!

Sampai di sini sahaja.
jumpa lagi...
papai....
adios!!


11:35 AM

Saturday, March 19, 2011

R E N U N G A N: 

1) Dari bujang-kahwin No 1 ---- no.2 ----- DLL.

2) Dari pakai moto kap --- kancil-wira --- Honda ---- seterusnye..

3) Badminton ----- Golf ----

4) Rumah sewa---- rumah murah ---rumah teres --- banglow....

5) Technician ----supervisor ----- engineer --- manager...

6) Tv 14' --- 21' --- 29' ---- Home theather...

7) Sg Danga --- Tanjung Leman --- Langkawi ---- Hadnyai --- Bangkok ..

8) Dalam semua segi kita mau kan perubahan kearah yang lebih baik dan glamour...

9) mancing kat parit /longkang ---- sungai --- kolam (bayar punye)---- laut dalam (sewa bot mewah)........ Kalong 


.......
 T E T A P I... 

KITA JUGA LUPA......
SEMAKIN BANYAK KITA KECAPI KEJAYAAN, SEMAKIN HAMPIRLAH SAAT KEMATIAN KITA....

DITAKUTI SEMAKIN BERJAYA, KITA SEMAKIN LUPA, SEMUA YANG KITA DAPAT ADALAH PEMBERIAN TUHAN...'ON LOAN'...

SETIAP KALI KITA BUAT ACTION PLAN ATAU BUAT REVISION, BERAPA BANYAKKAH KITA MASUKKAN ITEM-ITEM YANG MEMBAWA KEARAH 'PERSEDIAAN UNTUK MATI'
 

Umpamanya:
 

1) tak sembahyang ---- pastikan sembahyang-- -jadikan amalan.....

2) banyak maksiat ----- kurangkan ----- hapuskan...

3) Bangi ---- Madinah ---- Mekah---

4) sedekah RM1.00 ---- RM10.00 --- RM100..00/

5) sembahyang dirumah --- sembahyang di surau/masjid. ....

6) 5 jam sehari menonton TV ----- 3 jam TV & 2 jam majlis ILMU.....

7) 3 jam baca suratkabar/majalah /internet ----- 2 jam majalah/surat khabar/internet & 1 jam membaca AL QURAN /selawat , zikir.

8) Apa-apa aktiviti yang hasilnya adalah untuk AKHIRAT.

Tetapi apa yang banyak berlaku pada ZAMAN AKHIR ini ialah PERSONAL improvement banyak kepada kearah KEDUNIAAN SEMATA. Perkara berkaitan
AKHIRAT slowly di ketepikan... . .
 

Contohnya:
 

Kalau dulu rajin dan tak tinggal 5 waktu, tetapi beransur-ansur. .......

Kalau dulu tak kenal DANGDUT/KARAOKE. .. bila tuhan beri kenaikan pangkat & gaji lebih benda seperti ni dah jadi biasa... Macam macam lagi yang kita pun sedia maklum dan tahu... malah berlaku dikalangan ahli keluarga kita, jiran, rakan-rakan, DLL. Jadi samalah kita membuat BALANCE ACTION PLAN, BALANCE OBJECTIVE & TARGET dan BALANCE IMPROVEMENT.

Tuhan beri semua makhluk didunia ini 24 jam sehari, tiadalah seorang pun yang mendapat kurang atau lebih barang sesaat pun... Tuhan juga memberi kita peluang untuk menggunakan masa yang ada untuk di manafaatkan. ..
dengan sebaik mungkin.. Tuhan hanya mahu kita beramal selama lebih kurang 40~~50 tahun demi untuk mendapat balasan Syurga untuk selamanya...
 

.......infiniti. ......
 

Semuga tuhan terus memberi kita petunjuk dan hidayah untuk kita berjaya di dunia dan akhirat.
1. Roh para Nabi dan utusan menuju ke Syurga Adnin.

2. Roh para ulama menuju ke Syurga Firdaus ..

3. Roh mereka yang berbahagia menuju ke Syurga Illiyyina.

4. Roh para shuhada berterbangan seperti burung disyurga mengikut kehendak mereka.

5. Roh para mukmin yang berdosa akan tergantung diudara tidak di bumi dan tidak di langit sampai hari kiamat.

6. Roh anak-anak orang yang beriman akan berada di gunung dari minyak misik..

7. Roh orang-orang kafir akan berada dalam neraka Sijjin, mereka diseksa beserta jasadnya hingga sampai hari Kiamat.'


Telah bersabda Rasullullah S.A.W:

'Tiga kelompok manusia yang akan dijabat tangannya oleh para malaikat pada hari mereka keluar dari kuburnya:-

1. Orang-orang yang mati syahid.

2. Orang-orang yang mengerjakan solat malam dalam bulan ramadhan.

3. Orang berpuasa di hari Arafah.'

Sekian untuk ingatan kita bersama.

Wassalam.


p/s: Kalau rajin... hmmm. .kalu rajin la... Tolong sebarkan kisah ini kepada saudara Islam yang lain. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.
 



11:03 AM

Friday, March 18, 2011

Okay ni just aku nk kongsi dengan korg sbb td aku terbaca benda ni, x tahu lah tol ke x.
If betul okay la kan, if x just ignore this text ok.

 Semalam. siaran RTM di Negeri Pahang. tergempar ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa
bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya.

> kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman raksasa dr bwh mantel bumi.menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain. Amanah! Wallahualam. KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA Jgn skip utk bace ni. Sebarkan kalau sayang pada islam.

> BAHAYANYA KARTUN POKEMON dan BINATANG2 yang ade dalamnya. POKEMON bermaksud saya yahudi,> PIKACHU bermaksud jadilah seorang yahudi. CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemahnauzubilla. . h) .

> jadi. tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua.

sumer org yg ade bobba messenger (ym), tolong jangan add org yg id die macam ni: bobba die cuba nak murtadkan org Islam. tolong forwardkan mesej ni kepada sumer org Islam!(kalau rase
sayang ngan org Islam la. kalau tak sayang, x payah forward!) jngan smbong n bongkak..skrng korng gembra larh. tnggu balasan dkat kubur.

7:17 AM

Thursday, March 17, 2011



Huh, jam sUdah menunjukkan jam 3.00pagi
tp mata aku still x boleh nk pejam
Ni la sbb tido ptg x ingat dunia
Kebetulan es0k aku tiada kelas so0
its okay la kan kalau x tido mlm ni pun.
Esok kompom aku tido sampai z0hor.ish2
Apa nk jadi dengan anak dara zaman skunk.

Lagipun line wifi mlm ni full, dengan ini lagilah
saya x tido..Kwn2 ku pun sibuk beron9 kan diri.
Termasok la romate saya Neng Amirah.


Dia pun tergolong mcm aku yg x ley nk tido walaupun mata dh ngantuk.
Nilah padah tido ptg2. tobat x nk tido ptg lama2 lagi dh.

Wuargh,,...apa yang harus aku lakukan di waktu2 begini??
Nk stdy??? omg, pale x boleh nk terima dh.
Nk tido?? mata x bleh nk lelap..
Perutku berbunyi pulak time2 ni, nk je aku g mamak
p memandangkan sudah terlalu lewat aku kuburkan 
sahaja niatku ini. Tunggu pagi esok ye perut.
Mau makan apa ya sarapan esok???
nasi lemak?? roti canai?? karipap?? mee goreng??
Ntah la labu, aku x pikir lagi nk mkn apa
Ntah2 terus Lunch je xda breakfast2 nye sbb bngun lewat..
hehehehehe...

Disebabkan x da keje dh mulalah aku 
buka mukabuku n mencomment2 jiran sebelah aku ni ha.
Gopenya dia x tido2 lagi, maklumlah x dgr sore merdu dia hari ini.
2 yg x tahu dia ada kat bilik ke x.
Kebiasaannye dia suka la sgt masuk bilik aku.
Hari ini xda pulak. Pelik2.
Ntah apa dia buat dalam bilik 2 gaknye.
Lantak dia la labu asalkan dia baik2 sahaja.
Seriusly aku amat la bosan di waktu dan ketika ini.
Dh mula la nk merapu ntah apa2.

Cukuplah nukilan saku untuk pagi yang indah ini.
Hope aku boleh lelapkan mata, 
tp tak tahu la jam berapa baru mata aku terlelap.

Okay lah kawan2, SELAMAT PAGI!!

have a NICE day...






12:10 PM


hai kawan2 ku yg amat la aku cintai. choi~~
This Week adalah WeEk malas seDunia.
Eh, xdala saja2 je..
Aku jE yg malas org lain sEmuanyE rajin2 belaka.
Minggu ini aku asyik la bangun lewat.
SeMue kElas yg stat  pukul 8 aku x pergi.
Macam kelas pagi tadi lapunya la kawan ak dtg bilik
ketuk pintu langsung aku x dgr.
Ng0k tido mati tol ak pagi tadi.
Hiash apa lah nk jadi dengan aku ni.
Ni lah bahana kalau tido lambat pagi payah sgt la nk membangunkan diri.
Apalh nk jadi dengan aku ni.

Wuargh!!! tbe2 aku rasa takut apabila mengingatkan 
exam dh makin hampir.
Tadi aku pergi la ambil slip masuk exam,.
tgok2 jadual mmg mcm hampeh la kan.
Subject killer semua awal2.
Xnk mensirap lak aku.
Aduduhduh....


ha..inilah jadual exam aku untuk sem ini.
Dh la semuanye 2h apa la yg ak nk uat duduk dlm dewan exam lama2
bosan tau dok lama2 pont bontot de.
Tp apa nk buat dh dia peruntukan masa macam itu so0 gunakan lah dengan sebaiknye.

Okay la kan, kebiasaannye kalau dh dekat nk exam ni
aku mulalah dengan sikap aku yang x elok
iaitu MALAS, TIDO, MAKAN, MAIN.






Itulah keje yang biasa aku lakukan hari2
tapi bila nk xam lagi bertambah2 malas n ngantuk
n x kurang jugak selera makan ak.
oRg selalunye bila dh nk xam mesti TENSION
so x lalu nk makan sampai berat bdn boleh kurus
yg aku ni pulak bila aku TENSION mula la
aku asyik nk makan makan dan makan
itulah aku.
Alah makan byk pun x gemok jgk.


ni aku nk buat bila stdy x hbs.

Bila la aku nk insaf ni
Bila lah aku nk pgg buku ni wei.
Semangat oh Semangat 
mana kau menghilang di saat aku perlukannya.

aha...mcm mana lah aku nk stdy
xley nk fokus sbb projek n presentation
byk x siap lagi
haish...bengang tol la aku kan
This sem dh la semua subject nk ada lab
mmg x ley blah tol la then projek la assigment jgn
ckp la every subject ada.,
Sampai la ni x siap2 lagi keje den.
Adoyai..payah2..
Hope semuanye settle next week then aku ley stdi dengan aman.
Wah, semangat dh dtg dh..kui2..
Kwan2 pun kNe ada semangat yg membara tau.
Exam to penting tau. s0o stdi la baik2 ye.
okay la sampai di sini sahaja
cukup la coretan ak sampai sini
dh pont dh ni..

papai..assalam...







3:02 AM

Tuesday, March 15, 2011

Hai.... u allzz..... Di pagi yg suram ini mula lah i nk menaip ntah apa2... Skunk ni mcm2 bencana terjadi tsunami la, banjir la, gunung berapi meletup la n mcm2 la. Ini semua d sebabkan perbuatan manusia yg x reti nk jaga alam then Allah turunkan bala kepada mereka. Kita sebagai manusia perlu melakukan kebaikan n mengelakkan kemungkaran. So, kita d tugaskan menjaga alam bukan merosakkan nye..



Ada juga yagng mengatakan sedemikian kerana mereka hanya memikirkan duniawi sahaja..
Jangan!! Ak ingin hidup seribu tahun lagi!!! <mcm lagu imran ajmain lak…> aku ingin bertaubat sebelum mati ingin beribadat dan memperbaiki kelalaianku. Begitu lelah aku mengumpulakn harta! Begitu aku tlh mencapai dlm meraih keduniaan semata! Akankah semua itu aku tinggalkan??? 


U allz sendiri npak kan bumi kita makin hari makin x da pokok because of what??? Semuanye d sebabkan nk bina bangunan yg bertingkat2, xnk pulak pk panas dunia. Lagi2 skunk ngn cuaca x menentu. Dunia dh nk akhir zaman, banyak tanda2 yg ada tp kita x perasan. Masing2 sibuk mengejar dunia mana perginya akhirat. Kalau d pikirkan mati 2 takut wei. Npak org mati mcm senang jE tp kita x tahu betapa sakitnye mereka sewaktu nyawa d ambil. Sedangkan nabi pun sakita apatah lagi kita manusia biasa ni yang amal pun kurang. So, beringat2 la ye kawan2.. Bila aku dengar ada org meninggal mula lah terpikir bila la aku mati?? cmne la keadaan ak mati nanti?? dalam kubur nanti mcm mana?? dh la sorg2, then di tutup dengan tanah gelap arghh... mcm2 la pikir.. 



Disini ada sedikit coretan tentang kematian. Harap anda yg membaca akan segera bertaubat n kembalilah ke jln kebenaran. Kita x tahu bila kita akan mati so sentiasa la bersedia dengan amal yang baik jauhilah benda x baik.






 PEMUTUSAN SEGALA KENIKMATAN.

Dikisahkan ketika Allah mencipta Al-Maut (kematian) dan menyerahkan kepada Izrail, maka berkata malaikat Izrail, “Wahai Tuhanku, apakah Al-Maut itu?”. Maka Allah menyingkap rahsia Al-Maut itu dan memerintah seluruh malaikat menyaksikannya. Setelah seluruh malaikat menyaksikannya Al-Maut itu, maka tersungkurlah semuanya dalam keadaan pengsan selama seribu tahun. Setelah para malaikat sedar kembali, bertanyalah mereka, “Ya Tuhan kami, adakah makhluk yang lebih besar dari ini?” Kemudian Allah SWT berfirman: “Akulah yang menciptakannya dan Akulah yang lebih agung daripadanya. Seluruh makhluk akan merasakan Al-Maut itu”.
Kemudian Allah memerintahkan Izrail mengambil Al-Maut. Walau bagaimanapun, Izrail khuatir jika tidak terdaya untuk mengambilnya sedangkan Al-Maut lebih agung daripadanya. Kemudian Allah memberikannya kekuatan, sehinggalah Al-Maut itu menetap di tangannya. Malaikat Izrail diberi kemampuan yang luar biasa oleh Allah hingga barat dan timur dapat dijangkau dengan mudah olehnya.

100 hari sebelum kematian – Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

40 hari sebelum kematian – Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

7 hari sebelum kematian – Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba ianya berselera untuk makan.

3 hari sebelum kematian – Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu di antara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 hari sebelum kematian – Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Hari kematian – Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.
Baginda Rasullullah S.A.W bersabda, “Apabila telah sampai ajal seseorang itu maka akan masuklah satu kumpulan malaikat ke dalam lubang-lubang kecil dalam badan dan kemudian mereka menarik rohnya melalui kedua-dua telapak kakinya sehingga sampai ke lutut. Setelah itu datang pula sekumpulan malaikat yang lain masuk menarik roh dari lutut hingga sampai ke perut dan kemudiannya mereka keluar. Datang lagi satu kumpulan malaikat yang lain masuk dan menarik rohnya dari perut hingga sampai ke dada dan kemudiannya mereka keluar. Dan akhir sekali datang lagi satu kumpulan malaikat masuk dan menarik roh dari dadanya hingga sampai ke kerongkong dan itulah yang dikatakan saat nazak orang itu”.
Sambung Rasullullah S.A.W. lagi, “Kalau orang yang nazak itu orang yang beriman, maka malaikat Jibrail akan menebarkan sayapnya yang disebelah kanan sehingga orang yang nazak itu dapat melihat kedudukannya di syurga. Apabila orang yang beriman itu melihat syurga, maka dia akan lupa kepada orang yang berada disekelilinginya. Ini adalah kerana sangat rindunya pada syurga dan melihat terus pandangannya kepada sayap Jibrail. Kalau orang yang nazak itu orang munafik, maka Jibrail akan menebarkan sayap disebelah kiri. Maka orang yang nazak tu dapat melihat kedudukannya di neraka dan dalam masa itu orang itu tidak lagi melihat orang disekelilinginya. Ini adalah kerana terlalu takutnya apabila melihat neraka yang akan menjadi tempat tinggalnya”.



Kita lahir ke bumi menangis dan ketika mati meninggalkan tangisan dari org terdekat kita.

p/s:Sama-sama kita renungkan.


8:49 PM

Tuesday, March 8, 2011

You are my inspiration
having you in my life
revived my sleeping devotion
You are indeed a special someone

Loving you gives me hope
to free this misery that I coped
in those times I gave up
You came and I stood up

Never will I forget
how you always cheer me up
every time I’m sad
and for that I’m glad

Whenever I’m lonely
You were there for me
keeping my heart alive
with your every smile

I dedicate this poem to you
to show how much you meant
to me I love you
My special someone


Pain is pain 
Pain is miserable glory 
Pain stains
Like a sad story
My pain is misery 
Like stinging cuts
My pain controls me. 

Can you hear it 
The sound of my pain
You can at least feel it
It's like the presence of rain
I hate feeling this way
Neglected and used 
Being emotionally abused.



12:30 AM

Saturday, March 5, 2011

Hai u allz... Morning, evening, Nite..
How are u t0day??
Apa aktiviti korg d hari minggu ini??
Adakah duduk terperok d bilik or buat esemen
or gi Dating bersama yg tersayang??
Buat la apa2 pun asalkan korang ENJOY..

Okay la sebenarnya tujuan ak menaip pagi2 ni
coz nk gtau last nitE I gi dinNer u allz...
DinnEr ke?? I  x rasE mcm gi dinner pun.
SuNgguh hampeh...
DinnEr I mlm tD bertEmakan
"BLACK PEARL"
black & shiny u allz..bling2 gitu..mak suke.. :)




I mana la ada dress bling2
then nk beli dreSs tp bajEt xda sbb xda sapa nk suppot
s0o I amek keputusn just pakai baju KEBAYA...
My baju kebaya also ada bling2 tau..
Tema dh betul dh warna itam then ada manik2 bling2 gitu..


inilah bajunye..


Malas nk pikir2 dh sbb nk gi mkn je pun..
Ramai je yg gi dinner mlm td x ikot tema
mcm2 kaler ada..
Warna warni dewan 2..
P yg penting dpt tempat duduk n makan..huhuhu

Kawan2 ku semuanye pakai warna itam..
mcm2 fesyen ada lah..
Jom tengok fesyen kwn2 Ku y vogue u all.
Dowg pun x pakai dress sbb msg2 xda dress
so dorg pakai je baju kurung p still ad bling2 ok.

amiera dgn jubahnye


pica cun di mlm dinner


mien, awat muka  cm2?? lapar??

mak datin shela


org yg x ikut tema. Faresha


Ha, inilah kwn2 yg semeja ngn I.

model meja 23.


Meja n0 23..Haish, nyiap je meja ktorg x bertuah last niTe.
xdpt la hamper..huhuhu
its okay lah asalkan dpt mkn.
Pi still lapar sbb skit sgt dia bg mkn.
Ne la cukup. Selalu gi dinner kenyang ni gi dinner balik lapar.
Dinner kah???



5 dara berposing

amboi hepi npak..

motif apakah posing begini??

manja2 plak dorg ni..

motif utama cincin mak datin

Mkn pun posing

nilah pdah haus sgt xda air mkn tembikai je la,

inilah hidangan. miera mkn jgn gelojoh sgt.


Bau  mcm sodp. Tetapi ayamnye sungguh keras
dh la pakai sudu nk terpelanting je ayam tu 
rasanye. Ni just lauk je ok nasi xda lagi
to yg masing2 makan tembikai je.
Dorg nk hidangankan byk meja 2 yg lambt.
Xnk kebulur lak tunggu nasi.

ha.. ni lah ending nye..

Makan x smpai berapa minit dh licin.
Nk tambah lagi tp nk tunggu org yg bwk
nasi x sampai2 sedis tol.
Nk uat cmne kene redha je la.


kosong..licin..

Sambil2 kitorg mkn ada lah persembahan2 
yg menarik. Ada mcm2 la.
Tarian, nyanyian ada satu lagi persembhan p xtau nama
p sirius best.
Then ada jugak penyampaian anugerah 
p I x tercalon pun..huhuhu
Its okay la kan, x ada rezeki.
P apa2 pun tahniah lah kepada yg menerima anugerah 
pada mlm td. P  mostly cina la.

Okay lepas dh siap mkn ngok persembahan
jam dh kol 11 then ktorg nk balik la
bkn apa takut tertinggal bas x gila pulak nk 
jln kaki mlm2 buta ngn kai baju itam nye dh la gelap.
Silap2 kne langgar lak.
Yg menyiap nye dowg x bg llik siap 
kunci semua pintu terpaksa la duduk dlm dewan 2 jgk.
Jadual tulis kol 10.40 tamat p dh kol 11 lebih x hbs2 ag
fed up la nyah. Dh la ngantuk.

let see muka2 bosan.









Inilah kisahnye kalau bosan..
okay lah sampai disini sahaja cerita I.
T ada entry baru I cerita lagi.


Have a nicE day... sEnyUm s0kmo..




7:28 PM