image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Thursday, June 30, 2011


Wah2...dapat earphong bile terpilih tau...
i l0ike..Alang2 earphone saya dah hilang ni da org nak bagi kan..
Hope2 saya dapat la earphone di atas 2..

S0, kepada sesiapa nak join just klik banner di atas 2 ye kekawan.
Mudah, senang n pantas je.

Okay la kan tarikh tutup ES0K tau!!! 1 JULAI 2011...
S0..pe ag cecpt klik banner di atas yer..


Adi0s..Nite u allzz...



7:30 AM


talk..talk...n talk....mmmm....
Everday we talk about s0mething..
Nice days for today. Next day?? what c0uld happen erkkk.... I dont know..
How about u??

Apa yang ku membebel tetbe nie..
Nie lah padah kalau tidur terlebih2...Kepala biul sudah...Hohoho..
Maaf yer kekawan..erkkk...




some days i want to live
some days i wish it’s over
some days i long to see
some days i wait to die;

some days i think i am fine
some days i believe i have a problem
some days i am strong
some days i am weak;

some days i am closer to truth
some days it seems far far away
some days i think i understand
some days i am just lost;

some days i just wish
everything would disappear
some days i just hope
you could be near;

some days i have a feeling
one day everything
will be alright
and that day is closer
than ever;


p/s: hope tomorrow i will forget about da past...




7:03 AM

Tuesday, June 28, 2011

Salam satu Blogger...Salam satu Malaysia semua!
Wuargh....hary2 ku telah mula ceria setelah migrainku telah reda.
Tanx kepada kekawan yang mendoakan semoga saya cepat sembuh yer..
Jasa korang amatlah dihargai.. :)

Pepagi lagi mulutku dah PEDAS ok!
Mana tak nya makan nasi lemak then nak sambal semangkuk.
Gedixkan dah tahu tak tahan pedas nak sambal bebnyak..
Pepadan la muka 2,rasakan gegaran PEDASnya cili di pagi hary.

Ceciter pasal pedas nie kan tetbe la kan saya terbaca satu keratan tentang PEDAS!
Keratan 2 menyebut PEDAS YANG BERKHASIAT!
X boleh blah kan dia punya tajuk..Ada dia kata pedas berkhasiat..
Dia x tahu ke pedas ley uat orang menages, selsema tetbe2, n sbgnya...hoho

okay lah saya nak kongsi la kan kenapa keratan itu berkata sedemikian..




Cili merah atau nama saintifiknya Capsicum Annumm yang berasal dari keluarga Solanacae ini merupakan
sejenis cili berisi tebal berwarna merah atau hijau dan mengeluarkan hasil sepanjang tahun. Ia mengeluarkan
bunga kecil yang bertukar menjadi buah pada setiap ranting daun. Cili merah kaya dengan vitamin C, vitamin A, dan zat-zat galian seperti besi, kalsium, fosforus,sodium dan potassium.
Sayuran ini dikataka bernilai dari segi kesihatan untuk meredakan kesakitanyang ada kaitan dengan masalah kegemukan. Ia juga baik untuk peredaran darahdan bleh mengatasi masalah sakit kerongkong. Cili merah mengandungi  sejenis bahan yang menghalang sel-sel darah daripada bergumpaldan sekaligus menghalang sejenis penyakit darah beku yang dikenali sebagai trombosis.

Ha, itulah yang keratan 2 cakapkan...Baru ku tahu akan khasiat Cili...

0kay,itu sahaja dari saya pepagi buta ini....adios...


p/s: den nak tidur tapi kerja cari den...

5:01 PM

Monday, June 27, 2011

Hai semua blogger..
Salam satu Malaysia.

Ermmm.... x ada idea untuk hary ini c0z saya x sehat.
Dah x sehat degil juga nak ngadap lappy.
Doktor dah suruh rehat tapi degil cmne nak sehat.



Migrain datang menyerang tetbe..
Xnak sakit lak kan.
Dah makan ubt pun still berdenyut2 kepala nie.
Rasa nak keluarkan je otak nie.
Kita sebagai umat islam kena lah berdoa padaNya.
Semoga cepat la saya sembuh dari sakit ini. Amin....



K la smpai di sini sahaja.
Xlarat nak duduk lelama nie.. 

Adios... :)

1:21 AM

Sunday, June 26, 2011


Hai semua..Setelah berwalking ke blog kekawan tadi tetbe terjumpa la contest nie.
Contest yang diberi tajuk  "Anda Bagi Gambar, Prince Bagi RM50!!!"
So, saya pun nak join la kan.

Dia ada 4 kategori, but saya pilih satu je la kan.
Saya pilih kategori no.3: Gambar Ketika Melancong.

Okay let see da picture:


Ha, gambar nie di ambil ketika bercuty ri2..
Nie dekat PD Ostrich Showfarm , tempat nie tol2 depan Politeknik Port Dickson.
Xbesar pun tempat nie p bes la dapat main2 Ostrich dengan lebih dekat.
Posing lebih nak bagi makan takut.
Burung 2 baru nak patuk saya dah lari.hohoho..


Gambar di atas di Muzium Tentera di PD.
Nak naik kapal terbang kat belakang 2 but x ley plak just dapat bergambar je la kan.
Tempat nie best. Macam2 sejarah kita ley tahu.
Lagipun masih ada simpan barang2 dulu2.
So, elok lah bawa ank2 anda kesini untuk lebih mengenali sejarah.


okay, ini sahaja gambar yang saya perjuangankan.

If awak2 semua nak join..
Just klik banner di atas ye..

Renung2kan dan selamat MaLam.. :)

p/s: nak bercuty lagi la...


5:51 AM

Saturday, June 25, 2011


Wah2..cik putih dah buat GA yang pertamanya..
Saya bila lagi nak buat GA yer...erkk..
Ada ke nak sponsor lau saya nak buat GA..huhu
Okay la kan if ada rezeki nanti saya akan buat GA k.

Saya join GA cik putih yang pertama ini.
If korang berminat boleh lah rajin2 kan jari klik banner di atas tu ye kekawan.

Saya nak tag kepada semua pembaca blog saya.

Ok, Done!

Have a nice day :)



9:39 PM


Salam satu Blogger semua..
Wuargh..rini hary gembira bagi saya ok.
Bukak2 blog tgk2 ada org post saya menang GA!
Tapi betul kah???
omg!!! Saya x sangka saya menang ok!
P apa2 pun saya bersyukur la kan kerana terpilih..

Saya terus gi ke blog nisamenaip and check my no: 459. 
Homaig0d..no saya bertuah awak2..
Macam x percaya...

[lotion3.jpg]

Saya dapat lotion b0dysh0p.huhu..
Apa je la kan asalkan dah menang.
Kepada pemenang GA nisamenaip c0ngrate korang.. :)
Kalau korang x tau lagi korang menang ke x just klik sini.


p/s: ujan2 nie sedap kan makan jemput2 panas....

8:38 PM

Friday, June 24, 2011

Hai awak2 semua...dah lama ase x update blog..
Al maklum la org bz kalah menteri..hahaha <perasaan ok!>
Rini tetiba la kan teringin nak makan kuih TALAM BERLAUK!
U all tau x kuih nie??? Xtau la kan lau u all ada nama lain bagi kuih favourite saya nie...




Okay la kan:


Jom kita try masak!
Kalau x jadi sila buang je la ye jgn mkn.
Tutup dapur gi kedai beli je...Mudah kan :)


Bahan-bahan:


120 gm tepung beras
100 gm udang
daun bawang di hiris halus
600 ml santan
1 sudu teh garam
*3 biji cili merah
*2 tangkai daun sup
(*dicincang ye kawan2)


Cara-cara:




  1. Bancuh tepung beras dgn santan hingga sebati. Masukkan garam & dkacau rata. Kacau atas api perlahan hingga naik wap. Ketepikan dr api.
  2. Kemudian masukkan cili, udang, daun bawang & sup. Kacau hingga adunan rata.
  3. Tuangkan adunan ke dalam loyang yg tlh dlanserkan dgn sedikit minyak. Kukus selama 25 minit.

sekian dari saya..... 


p/s: mak saya nak kuih talam berlauk....




6:19 AM

Tuesday, June 21, 2011


Awat tetbe gambar saya ada dalam entry ini.
Nak tahu kenapa??

Oh SHAWL!!

Wuargh!! bila dengar SHAWL!! 
mula la saya nak lonjak2 keriangan..
Saya gila SHAWL okay!

S0, saya join I LOVE SHAWL CONTEST.


Gambar di atas simple je..
Saya x sehebat gegurl lain yang pandai pakai shawl n fesyen mcm2.
I just simple2 je..lilit2 siap n g0o..


If korang nak join jugak just klik banner di bawah ni k!





Hadiah di taja oleh:

idma textile


Ok! done!

Saya nak tag kawan saya:


p/s: byk sgt shawl skunk pening nak kai yg mana...



6:16 AM


Terbabas masuk wad 12..
Dah demam apa tiba2 masuk wad 12.

Yang sebenarnya,hary ini adalah hary trauma bagi my MUM!
Kenapa?? Ce cite ce cite...
Dia terbabas tadi n langgar divider jalan.
Syukur la tiada kereta lalu lalang time mak saya terbabas tadi
Kalau tidak saya pun x tahu la apa terjadi.
Saya rasa bersalah pulak..
Kenapakah???
Because of me!!! Kalau saya x suruh mak saya jemput saya tadi
x kan berlaku la xcident 2 kan.
Tapi, everthing okay mak selamat.
Just kereta je agak teruk.

beginilah nasib keretaku.

Saya bersyukur kerana mak saya selamat.
Lepas nie nak gi mana2 x nak la susahkan mak..

p/s: hargailah ibubapa anda selagi mereka masih hidup.. :)



2:08 AM

Monday, June 20, 2011



Saya nak join this..
Tapikan kne salu update blog ok!
S0 lepas nie kena hari2..tiap minit,saat,jam la saya duk mengupdate blog nie.
Hope nama saya ada dlm bloglist 2 nanti..

If..awak2 semua nak join..
jUst klik banner atas 2 ye..
Masih ada masa untuk korang join coz tarikh laz 26june..
Cepat2..Masih da masa lagi awk..

Adios... :)
Have a nice day..



5:23 AM

Sunday, June 19, 2011


Adakah anda2 nampak image di atas.
Ha, begitulah juga keadaan yang jelas terpancar pada wajah saya tika ini.
Saya dah mampu tersenyum kembali setelah berapa lama berduka.
Hope, senyuman ini mampu memberikan sinar baru dalam diri ini.

So0, mulai hari ini saat ini minit ini n jam ini...
Saya Mahu HAPPY!
X nak sedih2, murung2, mer0yan sana sini dah.
Cukup lah semua itu. Noktah!
Jangan pandang belakang skrang just m0ve f0rward.
fuhhh..lega rasa dalam hati bila dapat ceria cmni.
Semua orang suka bila kita gembira kan3..

S0, j0m SENYUM!

Oh Yes, I'm So Happy!

 oh yes, i'm so happy
cause i get to hear your lies
i'm so happy
surprise! 

oh yes, i'm so happy
cause you tell lies on me
i'm so happy
see? 

oh yes, i'm so happy
cause you call me names
i'm so happy
i'v fame! 

oh yes, i'm so happy
cause you break your promises
i'm so happy
i'm joyous! 

oh yes, i'm so happy
cause you gave me some attention
i'm so happy
i'm in heaven! 

oh yes, i'm so happy
cause i get to be used
i'm so happy
i'm amused! 

oh yes, i'm so happy
cause you spare me a few minutes
i'm so happy
i must be nuts! 

oh yes, i'm so happy
cause you let me love you
i'm so happy
i'm through with you! 

oh yes, if i was so happy
cause of you
i'll be happier
now without you! 

p/s: jomdengar lagu Senyum...layan

5:19 AM

Friday, June 17, 2011

Sedar tak sedar time belajar hari2 pegang pen.
Xsampai hati nak melepaskan pen dari jari jemariku.
Begitu berharganya sebatang pen terhadap diri seseorang.
Tidak kira dari golongan apa seseorang itu tetapi tetap memang pena di jari untuk mencoretkan kata-kata.


Cuba la kan u all tawarkan pen kepada sesiapa sahaja, 
pasti 97% daripada mereka akan menguji pen tersebut dengan menulis nama masing-masing.
Sedar xanda akan kejadian ini..


p/s: org skunk dh x guna pen semua pgg keyboard je... :P

6:01 AM

Thursday, June 16, 2011

Apa yang baru ku tahu ini..

cengkerang..


Apakah pulak kaitan dengan gambar di ats nie oi..
Yang sebenarnya....
Suara yang kita dengari dari dalam
cangkerang bukanlah bunyi alunan ombak.
Tetapi bunyi itu ialah bunyi
aliran darah dalam kepala kita.

p/s: den nk makan siput sedut p mls nk sedut..da sape2 nk sedutkan??


5:11 AM

Wednesday, June 15, 2011

Awak2....tengah buat apa je time2 cmni..
Sesaya...sesaya...nak pergi....

_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

nak pergi jogging.
Jom la join gegamai.
Dah lama x jogging.Lemak dh berkilo2 dh nie..


Then nak gi main badmint0n..

K ar...sampai disini saje ye kekawan.
Adios..Salam..

p/s: ntah cukup s2 round ke x..



3:26 AM

Monday, June 13, 2011



Awak2..jom la join Bloglist Luqaz!
X rugi pun kalau join, ikut suka korang la kan.
If berminat sila klik je banner kat atas 2 ye kekawan.
Saya ni perempuan s0 saya nak join blogger girl la x kan blogger boy lak.
Dah kena tukar jantina den lau nak jd blogger boy,huhu..

Saya tag semua kawan2 saya ye.

Adios awak2~

5:33 AM


Awak2...sehat x rini..
Ada dengar citer pasal saya dekat tv x??sila lempang saya yg perasaan nie..
Perah santan la kan nak kuar tv..ch0i..

Tadi saya belek2 u-tube then terjumpa la vide0 ini..
Jom tengok awak2...


Biar bet0i nie.. diorang main angry birds live beb!!
Senonok la teng0k diorang main..
Kalau la da dekat Malaysia kan best..huhu..
Anda x nak join ke if da dekat sini..
Xnak sudah!!! saya nak!!!


p/s: game membahagiakan hidupku...

5:00 AM

Saturday, June 11, 2011

Ting tong.... wuah sudah pagi yer..
Mata masih lagi mengantuk la..
Mau tidur smpai bila ntah..
Letih holiday ini bila nk berakhir.




Kalau dah penat segini apa pun x ley buat.
Aduyai..kenapa la penat sangat nie.
Tapi kalau bab makan x nak penat pulak kan3.
Ini lah perutku bunyi ntah pe2 dah nie.

Aku penat!
Aku letih!
Terlalu banyak yang harus ku fikirkan!
Terlalu banyak yang harus ku lakukan!

Terlalu letih dengan semua ini....
Kurang masa
Kurang kesempatan
Kurang persediaan
Kurang perhatian
Kurang simpati
Dan.....
Terlampau kekurangan..!!

Ya Tuhan...!
Yang Maha Sempurna..
Aku serba kekurangan!....serba dhaif..!
Dan aku terlalu penat!

p/s: tidur lbih baik kan3...

8:56 PM


Hai awak2 semua.
Saya kembali dengan entry yang baru.wua3..
Rindunya dekat blog ni.
Cuti punya pasal hbs segala benda saya tinggalkan.
Dah nama pun cuti s0 enjoy sampai sakan.
Mulanya nak bercuty ke utara tapi di sebabkan hal tertentu terpaksa pergi bercuty di 
PORT DICKSON.

Malas la nak menaip panjang2 tengok gmbar je la ye..

First day at Port Dickson.

Setibanya d Port Dicks0n nak check in hotel kena tunggu pukul 2 s0 kitorang pun jejalan lah.

Muzium Angkatan tentera.

kalau dapat senapang 2 besnya.

nak lepaskan ke mana yerk.

mak cu ngn anak2 nya.







takut masuk sini..gelap


jom balik penat jln dekat muzium panas.

Destinasi seterusnya Pantai Port Dicks0n.







Tak mandi dekat pantai PD sbbnya t0ilet terlalu full nak tukar baju pun bertaun
n cuaca terlalu panas terik. Silap2 dah berendam nanti naik2 itam legam.
S0,just bergmbar n menikmati suasana di pantai PD.

Setelah selesai mengirup udara di tepui pantai
Kitorang gi PD Ostrich.
Dekat depan Politeknik Port Dickson je.




pak cik ni tunjuk cara nak bagi makan.

pandai posing

iguana from UK.


Okay dah dekat pukul 2, s0 nak gi check in h0tel.
Sudah penat berjalan2 nak lik hotel nak rehat2 pulak.
Kteorng check in kat TIARA BEACH RESORT.
Sampai bilik terus terg0lek2. 
Pukul 3ptg kazen ku dah ajak g berendam.
Mmg burn la kan mandi time matahari terik.
P ramai gila yang mandi k saya pun join la.

kolam kanak2 pun jadi.



Dah pukul 6 baru la balik bilik n bersiap untuk gi
Blue Lagoon pulak tengok matahari terbenam.








Okay la sampai disini saja untuk hari pertama.
Tunggu entry akan datang untuk hari yang seterusnya..
adios...







12:07 AM

Thursday, June 9, 2011


Hai semua!!
Rindu saya x?? sapa nak rindu dia ntah perahsantan je la,,
Setelah 1 week saya gi h0liday terasa tenang diri ini.
S0 sekarang dh check in blog semula!
Rindunya nak menconteng blog.
Lepas ini saya akan upload gmbar byk2 k..
Tunggu entry yang akan datang.

Rini x larat nak menaip sebab penat x ilang lagi.
Nak tidur puas-puas lu.

Adi0s...

10:07 PM