image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Tuesday, April 26, 2011

Hai semua....
Ak hepi sangat2 yE hari ini.
Kerana apakah???
Dh tEmui org baru??omg!
Dapat surprise??@-@

Ha....SebenarnyE adalah...
Aku dh hbs EXAM!!!
Finally, hbs sudah segala exam n tamat la
sudah sesi 2010/2011.

Wah..dh hbs exam mestila enjoy kan3...
Aku rasa lapang gila dh hbs exam..
huhuhuhu..
Semalam adalah hari yang heaven apabila tamat jE paper etnik
Rasa nk menjerit2je, t kne cover la kan.
Petang semalam dengan tidak d rancang tbe2 
aku nk g ng0k wayang,
Mula-mula just main2 je ckp ngn ro0mate aku
p g0penye dia take serius.
Siap on9 nk tgk movie apa yang ada.huhuhu..
Love u la mate!

DHh kol 6 baru la ktorg gerak nk g tgk wayang
d MIDVALLEY.
mcm biasa la dh xda tempat lain kan.
Nk g kajang x bes.

Setibanye d midvalley dh kol 7.30
igtkan x sempat nk tgk movie yg stat kol 7.30
p nasib ktorg mmg luck la kan.
Ketorg dapat tgk jgk movie kol 7.30.
Tajuk movienyE adalah!!!

THE R0OMATE!!



tonton la ye

The Roommate” is described 
as the intense, scary, psychological thriller
 about strange and deranged student (freshman year) 
called Rebecca,
 who starts obsessing about her roommate – 
young, charming and likable Sara (played by Kelly).

aku suke drumNye...

sempoi bangat mamat ni....


siko gila pmpn ni.

Xnak aku ada ro0mate cmni.
Menakutkan t0l.
Npak je baik p menakutkan.
H0pe ro0mate aku xla xcmni.

Okayla...
Sampai di sini je..
Aku nk pack barang nk balik esok.

HAPPY HOLIDAY SEMUA!!!



1:47 AM

Friday, April 22, 2011

dH lama dh x menc0ntEng kata-kata disini
Maklum la bz ngn exam.
Pegang buku je hari2, 0mg.
Pegang bUku ke mukabUku!huhu

Segala paperkU telah tamat
dan laz paper adalah Hubungan Etnik
ohh..Sejarah!!
Aku jd ahli sejarah selama seminggu
tapi sayangnye kat umah x stdy pun.
Hari ini baru nervous2 tgk buku byk nk kne baca
bosan la tgk ayat2
aku x suka!
Tapi nk uat cmne kne stdy jugak untuk laz paper.
Xpe la t mlm2 la baca.
Baca la sgt kn3...
Tido je lebih..huhu

okay la x tahu nk menconteng apa dh..
doakan saya dapat jawab etnik dengan baik k.
GUD LUCK KEPADA KAWAN2 SEPERJUANGANKU..


12:01 AM

Friday, April 15, 2011

dh mula dh aku nak mengarut2 dp pagi2 buta yang indah ini..
Maklumlah tengah kebosanan tahap gaban.
Nk study tapi masih terlekat di katil.
Hiash...apa nk jadi ni nyah oi..

Ak hepi sangat la sangat kan..
nk tahu kenapakah???
SEBABNYe............
EXAM akU tinggal lagi 2 paper jE!!!
i l0ike that u allzz...
Yang serabut2 yangpening2 semua dh lepas ths week
n coming next week adalah....... MATHEMATICS!!!



subject yang aku sangat2 la suka tapi time kat sekolah lah....huhuhu
Bila lah nk bukak buku yang tebal t0 yek.
Wahai badanku bangunlah stdy...ahakz..
Masih ada 2 ary untuk pulum MATH  bermati-matian.




KEBEBASAN DARI PAPER!!!! oh tenangnye dirikU di kala waktu ini tiba.
Setibanye jam 2 ptg hary isnin akn ku rasa bebas.
Mulalah acara ankut mengangkut segala bagasi
dan segala macam bagai yang ada dalam bilik aku ni ke bontot kereta...

KENAPAKAH????
Sebabnye aku dh hbs exam untuk this week n last paper akan muncul pada 25/4...
Lamakan3 aku gap....S0o, kita balik lah rumah hepi2 kan diri...
Xsabar rasanyE nak balik rumah...
Wah lagi 2 ary jE....cepatlah masa berlalu..
o0psss...JANGAN!!!!
Aku x stdy lagi ini...hurm... :(


Boleh x aku nk kata.....



huhuhuh.....
Kawan2 jangan buat macam saya k..
Stdy adalah segala-galaye pada masa ini.
Dengan ilmu kita boleh gapai apa yang kita mahukan.
S0o....j0m kita STUDY!!!

papai u all......

Labels:


9:31 PM

Saturday, April 9, 2011

Stress, tensi0n, serabut, pening, n mcm2 lagi la
maklumlah this week stdy week..
P stdy ke aku???
hurm... stdy + tid0 je keje aku
Bersamaan Stad0.
Terbaikkan aku. Ada masa 1 week tok stdy aku tido.
Nilah aku, x reti hargau masa,
P korang pun sama jugak kn3..huhuhuhu
standard la wei, kalau lama lagi nk xam mesti mals je nk pegang buku
walaupun d hati risau bukan kepalang.
Ni bila dh tinggal sehari baru nk serabut tonggang langgang 
cari buku bagai.
Mcm aku la ni.. Lagi sehari je wei nk exam.
Takut yg teamat mamat la sbb stdy x hbs lagi.
Wuargh...lmbtkan lah masa berlalu..

inilah kehidupan...

Camne nk dpt dekan kalau stdy main2.
Berubah la wei. ada masa lagi sehari ini.
pulun la apa yg x hbs 2.
Kurangkan tid0!!!
omg..boleh ke aku lakukan sedemikian.
Mesti boleh ye kawan2.
Bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian.

okay lah dh x lart nk menaip pale dh ting tong.



buat jari macam saya!!

Apa2 pun aku nk wish g0od luck kat korang semua.
Hope this sem u all will get 4.0!!!
Bersama kita study n dapat dekan this sem..
yezza, mesti boleh punya la..

SELAMAT STDY SEMUA!!

2:34 AM

Friday, April 1, 2011

Semuanya bermula di Facebook. Sarah melihat profile picNye. Wow. Boleh tahan kacak budak ni. Jadi milik sarah mesti best. Jadi sarah ingin memulakan langkah. sarah ingin menaDd si Dia. Tapi alamak! Lambat sgt dia nk Mengapprove. Xsabar2 hatikU ini untuk berfrenz dengan dia. Hatiku sungguh gedik. Then tangan  sarah terus menekan button "Add friend" di Facebook, jari. Okay, settlE,juz wait. Sekarang sarah perlu tunggu untuk dia approve. Tidak sabar rasanya!Everyday sarah stalk page Dia. Tunggu punya tunggu. Oh gosh! Tidak approve-approve! Sentap mak nak! ok juz think positive,myb dia x on9. Tunggu je la gamaknye.

Beberapa hari kemudian.....

OMG! Dia dah aprrove. Dia dah approve. Riang ria di pagi hari dengan senyuman meleret sampai mana ntah. Then, sarah apa lagi stalk la gambar2, segala post n macam2 lagi la. Jeng2..... Dia post something la nyah kat sarah. Macam ada harapan jer ni nak berkenalan dengan lebih rapat. <kegatalan menguasai di> Gumbira rasa dlm  hati. Eh. kat mana cerita tadi? Sudah lupa. Korang punya pasal la ni. Okay. Dah ingat. Sarah tak igt dh ayat apa yg dia post, but bukan ayt simple2 mcm korang salu buat bila approve orang k "tanx add", bukan yg itu.Tapi kitaorang berkenalan la. Nama apa and so whatever. Then, hati sarah terasa begitu gedik sekali. Sarah ingin mengenalinya dengan lebih rapat! Dengan lebih rapat! Lebih rapat!. Sarah melihat dia meletak full name di YM. ahah! dkt info dia ada sype,YM, n blog. apa lagi sarah ADD terus la! Oh. Gedikss sungguh. Tidak sampai 5 minit sarah add..

AMARAN! Sediakan Besen sebelum baca!

Setelah keesokan paginya. Bangun dengan semangat ingin berjumpa Si Dia. Mandi, SIAP! Gosok Gigi, SIAP! Basuh muka, SIAP! Rambut, SIAP! Minyak Wangi, SIAP! Dah wangi! joM gerak sekarang!

Janji pukul 2 petang, Sarah sampai kul 3 petang. LOLOLOLOLOL. Biasalah. Janji pertama, standard ah. Mesti ada yang datang lambat. Sesat sana sesat sini. Sesak badan lagi. Si dia dah telefon berkali2. Hehe. lex lU bebeh.

Then, sarah dah sampai 1 shopping mall ini. Nama dia Kayangan(Bukan nama sebenar). Tempat jumpa nak Esklusif. Apa barang taman bunga, restoran. Hihi. Then, Sarah sent mesej kepada Si dia "Dah sampai, You kat mana?" Si Dia menjawab "Tunggu kat Pintu utama, I pergi situ" sarah pun tak tahu pintu utama tu kat mana. Redah ja la dengan lagi seorang member. Cari jugak pintu utama. nervous jgn ckp la kan. Jeng...jeng...jeng... tiba2 bukan pintu utama yg aku jumpa BUT....... that gUy..

HEHE. Then aku nampak lah si dia!!! kacak jugak orangnya. Dalam gambar kacak. Luar pun kacak. you all pun tau kan kadang2 gmbr 2 menipu je. Dunia skrang nk edit apa2 pun boleh technology sana sini. Just click2 je. HEHEHE. Time tu, Gedik aku dah sampai. Sesi meet and greet lah. Tanya nak pergi mana la apa la. Then, lepak SETARBUK (bukan nama sebenar) Kami plan tengok wayang uolss.



Tengok wayang, habis tengok wayang, balik.



Then, di situ lah bermula nya kisah percintaan. Bibik -bibik dah semakin tegar. and kami di isytiharkan sebagai PASANGAN KEKASIH. Sarah sayang Si Dia, dan Si Dia pun sayangkan sarah.

Setiap percintaan mesti ada pergaduhan kan? Kalau tak bukan cinta namanya. Ada juga sarah tanya member-member yang bercinta ni. "Korang pernah gaduh tak? Utuh sampai 3-4 tahun. Pelik oh" Then member-member akan jawab " Mustahil tak gaduh, Ada jugak gaduh, tapi, kena berbincang elok-elok, Percaya kan pasangan masing-masing. InsyaAllah, bertahan lama la" Dan hubungan kami pun tak terkecuali dari bergaduh. Macam-macam masalah berlaku. Dari family, Facebook, Cemburu, Merajuk. Tapi kami tetap utuh lagi bersama. Harungi bersama-sama.

Tapi, TIBA TIBA! *petir dan guruh kat belakang* Jangan disangka hujan akan turun sampai petang, rupanya hujan di tengah hari.<betul ke peribahasa aku ni>

Akhirnya, Kami mengambil keputusan untuk membawa haluan masing masing atau dalam kata lain... PUTUS. atau In English, BREAK. Sarah redha dengan ketentuan Ilahi ini. Hati tak boleh dipaksa bukan? Kumbang bukan sekor, bunga bukan sekuntum. Kalau hanya sarah sayang dia. Tapi dia tak sayang aku. How to do? Bukan boleh paksa-paksa. And yeah. Eh jap. Nak amik tisu. Penuh keyboard dengan air mata. Itulah. Bila dia kata putus, sarah harap dia akan kata itu hanyalah gurauan semata-mata atau pun salah satu APRIL FOOL! Tapi, Hampa. Sedih. Hampeh. Itu bukan APRIL FOOL. Itu bukan GIMIK. Tapi itulah REALITI.. Sarah pun tak kisah. Sebab jenis sarah, kalau orang dah tak sayang, nak wat macam mana kan? Sarah try nak jernihkan keadaan. Tapi, Oh. WHATEVER~ Sarah tak boleh bersedih bermuram durjana.Sarah kena teruskan kehidupan. Sarah ada kawan-kawan. WHATEVER LAH~

End of story!!! Watak-watak dalam ni mungkin bukan KAMU! atau KAMU! Jadi jangan terasa or apa-apa sehingga aku sendiri meletak NAMA. Selagi tak ada nama kamu. So, bukan kamu kamu kamu la. Dan AKU dalam cerita ini tak semestinya Si Blogger ini. Hehehe. Cerita Rekaan? Mungkin. Cerita Benar? Mungkin juga. Korang jangan amik serius plak cerita ini. Just kongsi apa yang berlaku di sekeliling. 





P/s : Apa susah, CARI ORANG LAIN LAH! :D

1:28 AM