image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Wednesday, May 18, 2011


Pergerakkan jari boleh mencerminkan personaliti seseorang apabila seseorang itu bermain dengan jari, bermain dengan hidung atau mematahkan jari-jarinya, pasti ada yang bermain dalam pikirannye ketika itu.
lets check its 0ut! yezzA...


1.  MEMICIT ATAU MEMEGANG HIDUNG.
     Seseorg yg tidak mudah tertipu dan sangat berwaspada dalam apa juga tindakan yang dilakukan. Sseorang yang pemalu dan sukar untuk berkongsi rahsia besar dengan orang lain kecuali orang yang benar-benar dia percayai. Dari segi perbelanjaan, mereka ini sebenarnye sangat bercita rasa tinggi dan juga boros. Tak pandai berjimat dan terlalu mengikut rasa.

2.  MELETAK TANGAN PADA BAHU KAWAN.
     Bagaimanakah pula dengan mereka ini?? Mereka seorang yang degil dan suka ikut kepala sendiri. Boleh dikatakan seorang yang pentingkan diri.Tetapi mereka adalah seorng teman yang amik berat dan prihatin terhadap masalah yang di hadapi oleh teman-teman lain.Si dia juga seorang yang suka membantu dan mudah berurusan dengan mereka.

3.  BERMAIN DENGAN JARI-JARINYA.
     Bagi mereka ini pula, mereka mempunyai humor yang tinggi. Pandai berjenaka rupanye. Sikap yang boleh dipuji adalah mereka seorg yg bersikap terbuka dan dapat menerima kritikan dan pandangan org lain tanpa mengambil hati. Namun mereka ini seorg yg lmbt menerima arahan dan sambil lewa. Bukan jenis lipas kudunglah. Tetapi, mereka sangat baik hati dan rajin.

4.  MEMATAHKAN JARI JEMARINYA.
     Duduk dengan mereka, mereka sering mematahkan jari-jari dan bermacam2 bunyi yg keluar. Bagaimana dengan mereka?? Mereka sebenrnya seorg yg gugup dan kurang keyakinan untuk berbicara dengan org lain. Kurang keyakinan diri adalah masalh utama apabila mereka berhadapan dengan orang lain. Namun mereka seorang yang adil, baik hati dan sedia membntu sesiapa sahaja.,

5.  MENGGIGIT KUKU.
     0uch! ini adalh tabiat sesetangah orang. Pantang dibiarkan, hbs kuku di gigitnya. Nasib baik kuku tangan. Mereka seorang yang kelam kabut. Tidak pandai mengurus masa dan sering pelupa adalah masalah utama mereka.Selain itu, mereka sering dilihat gugup dan gementar apabila berbicara. Mereka jugak agk perahsia orgnya.

6.  BERMAIN DENGAN RAMBUT DAN MEMINTAL RAMBUT.
     Jari asyik bermain dengan rambut sahaja. Mereka ini sebenarnya seorg yang suka berkhayal. Selain itu, mereka ini sebenarnya jenis yang suka meminta-minta. Apabila permintaan tidak dipenuhi, mulalah nk merajuk. Selain itu, di seblik sikap khayal mereka, mereka ini sebenarnya sukar dipengaruhi. Mereka ada pendirian yang tetap dan keras kepala juga.

7.  MENONGKAT DAGU
     Siapa sangka si pendongkat dagu ini adalh seorang pendengar yang setia jangan risau kerana rahsia anda akan selamat di tangannya. Mereka suka mendengar masalh teman2 dan sangat sedia dalam persahabatan. Namun,mereka ini jenis cepat bosan dengan sesuatu dan agka kedekut sedikit. Mungkin juga mereka seorang yg berjimat cermat.

8.  SUKA LETAKKAN TANGAN ATAS MEJA
     Hmm.... mereka ini sebenarnya seorang yang "Happy g0 lucky" dan pandai menyesuaikan diri dengan keadaan. Mereka seorg yg c0ol dan jarang sekali nampak mereka panas baran atau pemarah. Mereka amat di senangi ramai dan seorang yang peramah. Namun mereka agak suka bergantung pada orang lain dan tidak suka untuk berdikari.

9.  MENGGOSOK-GOSOK TELAPAK TANGAN.
     Ramah dan berpikiran matang! Itulah diri mereka yang sebenar. Mereka seorang yang beterus terang dan tidak suka berbohong. Apa sahaja yang mereka rasa tidak betul,mereka akan luahkan dan tidak akan sesekali mahu memendam atau berselindung. Mereka juga seorang yang mudah memahami perasaan orang lain dan suka membantu. Sikap prihatin juga adalah sebahagian daripada mereka.

10.  MEMUTAR CINCIN.
       Sangat menepati janji! Jangan sesekali mahu mengingkari janji dengan mereka kerana kamu mungkin akan dimarahi. Mereka seorang yang suka cakap lepas dan jarang memikirkan perasaan orang lain. Mereka juga menggemari hidup yang teratur. Mereka juga seorang yang tegas namun mereka mudah unutk dipujuk dan cepat lembut hatinya. Merka tidak suka orang yang bercakap putar belit dan juga pembohong.


Ha inilah antara rahsianya.. Jari tangan pun da rahsia tau.Jangan main-main. S0... dh tahu dh apa rahsia diri anda berdasarkan RAHSIA GERAKAN JARI TANGAN. h0pe semua enj0y yA...

6:33 AM