image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Friday, April 1, 2011

Semuanya bermula di Facebook. Sarah melihat profile picNye. Wow. Boleh tahan kacak budak ni. Jadi milik sarah mesti best. Jadi sarah ingin memulakan langkah. sarah ingin menaDd si Dia. Tapi alamak! Lambat sgt dia nk Mengapprove. Xsabar2 hatikU ini untuk berfrenz dengan dia. Hatiku sungguh gedik. Then tangan  sarah terus menekan button "Add friend" di Facebook, jari. Okay, settlE,juz wait. Sekarang sarah perlu tunggu untuk dia approve. Tidak sabar rasanya!Everyday sarah stalk page Dia. Tunggu punya tunggu. Oh gosh! Tidak approve-approve! Sentap mak nak! ok juz think positive,myb dia x on9. Tunggu je la gamaknye.

Beberapa hari kemudian.....

OMG! Dia dah aprrove. Dia dah approve. Riang ria di pagi hari dengan senyuman meleret sampai mana ntah. Then, sarah apa lagi stalk la gambar2, segala post n macam2 lagi la. Jeng2..... Dia post something la nyah kat sarah. Macam ada harapan jer ni nak berkenalan dengan lebih rapat. <kegatalan menguasai di> Gumbira rasa dlm  hati. Eh. kat mana cerita tadi? Sudah lupa. Korang punya pasal la ni. Okay. Dah ingat. Sarah tak igt dh ayat apa yg dia post, but bukan ayt simple2 mcm korang salu buat bila approve orang k "tanx add", bukan yg itu.Tapi kitaorang berkenalan la. Nama apa and so whatever. Then, hati sarah terasa begitu gedik sekali. Sarah ingin mengenalinya dengan lebih rapat! Dengan lebih rapat! Lebih rapat!. Sarah melihat dia meletak full name di YM. ahah! dkt info dia ada sype,YM, n blog. apa lagi sarah ADD terus la! Oh. Gedikss sungguh. Tidak sampai 5 minit sarah add..

AMARAN! Sediakan Besen sebelum baca!

Setelah keesokan paginya. Bangun dengan semangat ingin berjumpa Si Dia. Mandi, SIAP! Gosok Gigi, SIAP! Basuh muka, SIAP! Rambut, SIAP! Minyak Wangi, SIAP! Dah wangi! joM gerak sekarang!

Janji pukul 2 petang, Sarah sampai kul 3 petang. LOLOLOLOLOL. Biasalah. Janji pertama, standard ah. Mesti ada yang datang lambat. Sesat sana sesat sini. Sesak badan lagi. Si dia dah telefon berkali2. Hehe. lex lU bebeh.

Then, sarah dah sampai 1 shopping mall ini. Nama dia Kayangan(Bukan nama sebenar). Tempat jumpa nak Esklusif. Apa barang taman bunga, restoran. Hihi. Then, Sarah sent mesej kepada Si dia "Dah sampai, You kat mana?" Si Dia menjawab "Tunggu kat Pintu utama, I pergi situ" sarah pun tak tahu pintu utama tu kat mana. Redah ja la dengan lagi seorang member. Cari jugak pintu utama. nervous jgn ckp la kan. Jeng...jeng...jeng... tiba2 bukan pintu utama yg aku jumpa BUT....... that gUy..

HEHE. Then aku nampak lah si dia!!! kacak jugak orangnya. Dalam gambar kacak. Luar pun kacak. you all pun tau kan kadang2 gmbr 2 menipu je. Dunia skrang nk edit apa2 pun boleh technology sana sini. Just click2 je. HEHEHE. Time tu, Gedik aku dah sampai. Sesi meet and greet lah. Tanya nak pergi mana la apa la. Then, lepak SETARBUK (bukan nama sebenar) Kami plan tengok wayang uolss.



Tengok wayang, habis tengok wayang, balik.



Then, di situ lah bermula nya kisah percintaan. Bibik -bibik dah semakin tegar. and kami di isytiharkan sebagai PASANGAN KEKASIH. Sarah sayang Si Dia, dan Si Dia pun sayangkan sarah.

Setiap percintaan mesti ada pergaduhan kan? Kalau tak bukan cinta namanya. Ada juga sarah tanya member-member yang bercinta ni. "Korang pernah gaduh tak? Utuh sampai 3-4 tahun. Pelik oh" Then member-member akan jawab " Mustahil tak gaduh, Ada jugak gaduh, tapi, kena berbincang elok-elok, Percaya kan pasangan masing-masing. InsyaAllah, bertahan lama la" Dan hubungan kami pun tak terkecuali dari bergaduh. Macam-macam masalah berlaku. Dari family, Facebook, Cemburu, Merajuk. Tapi kami tetap utuh lagi bersama. Harungi bersama-sama.

Tapi, TIBA TIBA! *petir dan guruh kat belakang* Jangan disangka hujan akan turun sampai petang, rupanya hujan di tengah hari.<betul ke peribahasa aku ni>

Akhirnya, Kami mengambil keputusan untuk membawa haluan masing masing atau dalam kata lain... PUTUS. atau In English, BREAK. Sarah redha dengan ketentuan Ilahi ini. Hati tak boleh dipaksa bukan? Kumbang bukan sekor, bunga bukan sekuntum. Kalau hanya sarah sayang dia. Tapi dia tak sayang aku. How to do? Bukan boleh paksa-paksa. And yeah. Eh jap. Nak amik tisu. Penuh keyboard dengan air mata. Itulah. Bila dia kata putus, sarah harap dia akan kata itu hanyalah gurauan semata-mata atau pun salah satu APRIL FOOL! Tapi, Hampa. Sedih. Hampeh. Itu bukan APRIL FOOL. Itu bukan GIMIK. Tapi itulah REALITI.. Sarah pun tak kisah. Sebab jenis sarah, kalau orang dah tak sayang, nak wat macam mana kan? Sarah try nak jernihkan keadaan. Tapi, Oh. WHATEVER~ Sarah tak boleh bersedih bermuram durjana.Sarah kena teruskan kehidupan. Sarah ada kawan-kawan. WHATEVER LAH~

End of story!!! Watak-watak dalam ni mungkin bukan KAMU! atau KAMU! Jadi jangan terasa or apa-apa sehingga aku sendiri meletak NAMA. Selagi tak ada nama kamu. So, bukan kamu kamu kamu la. Dan AKU dalam cerita ini tak semestinya Si Blogger ini. Hehehe. Cerita Rekaan? Mungkin. Cerita Benar? Mungkin juga. Korang jangan amik serius plak cerita ini. Just kongsi apa yang berlaku di sekeliling. 





P/s : Apa susah, CARI ORANG LAIN LAH! :D

1:28 AM