image
I SpEaK iN sILeNcE mOdE's Blog
image image image image
Saturday, November 26, 2011

Hai u all.... SALAM TAHUN BARU BAGI SEMUA UMAT ISLAM DI SELRUH NEGARA..
Semoga dengan tahun baru ini dapat lah kita membuat lebih banyak amal kebaikan dan membetulkan apa yang kurang.. insyallah.

kekawan dah baca doa AWAL n AKHIR tahun ke tadi??<dah baca la>
Kalau dah baca,alhamdulilah..amin!
Semoga anda2 semua sihat2 n ceria selalu yer...

Saya begitu berbahagia pada hari ini.. Rasa gumbira je sebab berada disamping keluarga tercinta!



ha..nampak gambar di atas 2..Saya rasa nak lonjak2 kegirangan macam itu..
Kalau lah boleh kan3... Badan dah berat lalompat dah tak tinggi dah 0ii..adeh,..payah2...kne diet balik nie..

Okai lah sampai disini je luahan isi hati perut den.
"SELAMAT BERCUTI N SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH"

P/S: asyik mengantuk jer dekat rumah nie..adehh...

5:51 AM

Thursday, November 10, 2011



Woo....... Sekali lagi maafkanlah...Ku tak bisa.... Tinggalkan dirinya......
Okay..sekian sahaja untuk kali ini....
Tetbe je intr0 nyanyi2 bagai..penyakit apa datang agaknya.
Al maklumlah dah lama x kar0ke...Ada sesiapa nak ajak saya pergi kar0ke???<Sila bagitahu cecpt ye :)>

Bukannya apa.. Saya tak mahu terluka buat kesekian kalinya. 
Luka yang lama masih belum terubat sepenuhnya s0 x nak la menambahkan luka di hati ini lagi.

Saya masih tidak boleh untuk menerima yang baru. Saya lebih senang berkawan dengan semua.
Dengan berkawan saya rasa lebih gembira. Jika persahabatan itu telah bertukar status menyebabkan saya perlu menjaga batas2 untuk berkawan. Saya mesti fikir akan hati pasangan. Arghh,,,, sungguh menyesakkan hidup. Saya lebih suka dengan kehidupan yang sebegini. SINGLE!  mudah untuk melakukan apa sahaja tanpa memikirkan perasaan orang lain. I'M FREE!!!
Tetapi...adakalanya saya pernah juga berasa cemburu apabila melihat rakan2 berguaru senda dengan pasangan mereka. Apabila hendak kemana2 ada sahaja peneman. Seronok melihat mereka gembira. Kadang-kadang ada sahaja tingkahlaku mereka yang membuat saya ketawa keriangan. Ada yang mengada2 seperti kanak-kanak, ada juga yang garang seperti mak tiri..hehehehe...macam-macam la kan yang terjadi apabila bercinta ini. Sweet je diorang. Saya doakan kawan-kawan saya hidup bahagia bersama pasangan masing-masing.

Inilah yang dikatakan lumrah hidup.Ada pasang surutnya. Tak semestinya hidup itu bahagia sampai mati mesti ada diselitkan dengan dugaan. Ini hanyalah ujian dari yang maha esa. Dia hendak menguji hambaNya, adakah mampu untuk menangani dugaan yang diberi. Bagaimana cara mereka menyelesaikannya, adakah melalui jalan yang baik atau sebaliknya. Jadi,, sebelum melakukan sesuatu berfikirlah. Jangan bertindak melulu, setiap yang berlaku pasti ada penyelesaiannya.


Kebahagiaan di dunia hanyalah sementara yang kekal abadi adalah di akhirat. Gunalah segala nikmat yang diberi dengan sebaiknya. Sayangilah antara satu sama lain n jangan seseekali bermusuhan sesama manusia.
Okailah dah penat menaip n buat kerja lain pula. Bye2 u allz... Go0d nite!! 

Selamat membaca..... :)




5:15 AM

Wednesday, November 9, 2011

Hai readers..... 
Awak2!!! Saya masuk GA lagi setelah sekian lama x memasukkan diri ke GA.
Disebabkan hari ini saya rajin berblogwalking n terjumpa GA ini,,, s00...
Dengan rasminya saya masuk ke GA ini..


If u all nak join GA ini just klik gmbr di atas ye...
KLIK jgn tak KLIK!


Cara-cara yang dikenakan amat la mudah:

1.Follow blog ini dan blog onshop2u..
2. buat entri bertajuk Giveaway My Granny Square
 3.Letak banner di atas ke dalam entry anda..
4. Link entry anda ke entry ini..supaya mudah bagi kawan-kawan lain
yang nak join GA ini ...tag kawan-kawan pun boleh..
5. Tinggalkan link entry anda pada kotak comments .

tarikh tutup : 20 November 2011

Okai! siap!
so0,,apalagi j0mlah join GA ini!
Harap2 ada rezeki utk GA kali ini :)



4:32 AM